Darko Ćurić ponovo izabran za predsjednika Notarske komore

Na izbornoj sjednici Skupštine Notarske komore Crne Gore koja je održana 14.10.2023. godine u Podgorici, crnogorski notari su shodno Statutu izabrali organe Notarske komore. Za predsjednika Notarske komore ponovo je izabran Darko Ćurić, notar iz Podgorice, saopšteno je iz tog udruženja.

– Za potpredsjednika Notarske komore izabran je Milonja Veljić, notar iz Berana, dok su za članove Upravnog odbora izabrani: Jadranka Adžić, Andrijana Vukčević, Maja Đurasović i Vladan Bekan, notari iz Podgorice, Rade Jovanović i Dalibor Knežević, notari iz Budve i Vuksan Sekulić, notar iz Bijelog Polja. Za članove Komisije za pregled finansijskog poslovanja izabrani su Slavica Bošnjak, notar iz Podgorce, Milena Živaljević, notar iz Danilovgrada i Veselinka Marković, notar iz Kolašina- navode u saopštenju.

Shodno Statutu mandat organa Notarske komore traje tri godine.

– U svom pozdravnom govoru predsjednik Notarske komore je ukazao na dosadašnje značajne rezultate koji su postigli notari u Crnoj Gori tokom svog dvanaestogodišnjeg rada, te istakao da će se u svom mandatu snažno zalagati za očuvanje i unapređenje položaja notarijata u crnogorskom pravnom sistemu i za jačanje vladavine prava, kao osnovnog postulata pravne sigurnosti građana i pravnih lica- zaključuje se u saopštenju.

Foto: Notarska komora Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA