Ćulafić: Injac zaboravila i na studente

„Nakon što je na prethodnoj sjednici Skupštine Glavnog grada dala negativno mišljenje “zabrinuta” zbog finansijskih efekata Odluke o naknadi troškova postupka medicinski potpomognute oplodnje, što je skupštinska većina iskoristila da ne podrži odluku čiji su predlagači odbornički klubovi opozicije, a koja je za cilj imala pomoć parovima u Podgorici koji imaju problema sa začećem djece i na taj način faktički “zaboravila” na parove koji se bore sa neplodnošću, gradonačelnica Injac je očigledno zaboravila i na najbolje podgoričke učenike studente“, saopštio je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada dr Stefan Ćulafić.  

Skupština Glavnog grada je na prijedlog tadašnjeg gradonačelnika Vukovića, 2019. godine donijela Odluku o uslovima, načinu i postupku za dodjelu stipendija i nagrada za učenike i studente. Svake godine, podsjeća dr Ćulafić, putem javnog konkursa koji je uredno raspisivan od 2019. do 2022. godine (a posljednji 19. septembra 2022. godine) na desetine najboljih učenika i studenata se takmičilo za ove prestižne stipendije i nagrade. Na ovaj način najbolji podgorički đaci i studenti dobijali su satisfakciju sa ostvarene rezultate i dalji podstrek za još bolji trud i uspjeh u školovanju. Ove godine to nažalost nije slučaj, jer na današnji dan, javni konkurs nije ni u najavi.

„Iako po bi po svojoj vokaciji trebala pokazati brigu o studentima, i znati da vrednuje njihovo znanje i da im bude podsticaj i motivacija da iznova i iznova pobjeđuju sebe i budu bolji, gradonačelnica Injac u potpunosti marginalizuje studente i učenike u Podgorici. Slični javni konkursi već su raspisani, širom Crne Gore, pa i u opštinama u kojima su na vlasti partijske kolege i koalicioni partneri g-đe Injac. Kao univerzitetski profesor i neko ko svakodnevno radi kako sa studentima, tako i sa učenicima, želim da im pružim podršku i tražim od njih da se bore za svoja prava, a u tome će imati potporu kompletnog odborničkog kluba Demokratske partije socijalista. Mi ćemo, kao njihovi predstavnici u Skupštini Glavnog grada u najskorijem roku predložiti konkretne mjere za poboljšanje materijalnog statusa naših najboljih učenika i studenata“, naveo je Ćulafić.

foto:DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA