„Crnogorska policija na izmaku snaga, danas protest“

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Crne Gore Igor Rmandić najavio je protest ispred zgrade MUP-a, danas u minut do 12, pod sloganom „Zakon isti za sve“.

„Mi ćemo se okupiti ispred zgrade MUP-a, koji je naša druga kuća za razliku od onih kojima ne znači ništa i koji samo šetaju sa funkcije na funkciju. Tražimo sprječavanje nezakonitog djelovanja menadžemnta, tražimo zapošljavanje mladih kolega koji mjesecima čekaju posao“, rekao je Rrmandić u jutarnjem programu Dobro jutro Crna Goro.

Navodi da MUP nastoji da uguši slobodu govora, ali i ostala ljudska prava policijskim službenicima.

„Sloboda govora se pokušava ugušiti, prema meni lično etički odbor se izjasnio da sam javnim istupima narušio ugled policije. Oni su sebi dali za pravo da donesu mišljenje da je prekšen kodeks policijske etike. Osim slobode govora nama se narušavaju i druga prava“, tvrdi Rmandić.

On je kazao da policijski službenici rade nadljudski posao.

„Jedan službenik radi posao za 2-3 policijska službeniika. Mi grcamo jer nema mladog kadra, a crnogorska policija je na izmaku snaga. Starosna struktura policajaca je je jako visoka“, navodi Rmandić.

Pozvao sve građane Crne Gore da se pridruže protestu.

„Neka dođi svi oni koji žele dobro ovoj državi, jer se ne borimo samo za policijsku uniformu nego za bolje i pravednije društvo. Borimo se da ova država ima jak i siguran bezbjednosni sektor. Ako dopustimo da se uništi, kako sadašnje strukture namjeravaju da urade, i u suštini rade, imaćemo nebezbjedno društvo“, rekao je Rmandić.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA