„Crna Gora ima svog borca protiv mafije, trg trebalo nazvati po Slavoljubu Šćekiću“

Sestra ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, Slavica Šćekić, poručila je da Crna Gora ima svog borca protiv mafije kojem je trebalo da se ukaze čast, te da je po njenom bratu centralni trg Pravosudnog kvarta u Podgorici trebalo da dobije ime.

„Jezivo i strašno je saznanje da Slavoljubovu žrtvu ne cijeni država Crna Gora, za koju je svoj život dao braneći je od mafije“, istakla je Slavica Šćekić.

Ministar pravde Andrej Milović Milović juče je saopštio Pravosudni kvart za sve najvažnije pravosudne insitutucije biti izgrađen za nekoliko godine i da će se centralni trg pravosudnog kvarta zvati po Đovaniju Falkoneu i Paolu Borselinu, simbolima borbe protiv mafije.

„Ne nipodaštavam ovog borca protiv mafije. Naprotiv. Cijenim i uvažavam njegovu borbu. Ali, njime neka se ponosi Italija! Crna Gora ima kime da se ponosi! Crna Gora ima svog borca protiv mafije, kojem je trebalo i treba da ukaže čast…Po kome je trebalo i treba da nosi ime trg, ulica i Policijska akademija! To je moj brat, Slavoljub, koji je život svoj izgubio u borbi protiv mafije“, napisala je Šćekićeva na Fejsbuku.

Policijski inspektor Slavoljub Šćekić ubijen je ispred svoje kuće u Podgorici 30. avgusta 2005. godine sat poslije ponoći. Na njega su ispaljena 23 metaka iz heklera u podgoričkom naselju Tološi.

Sestra ubijenog inspektora godinama vodi pravnu bitku kako bi se u potpunosti rasvijetlila pozadina ubistva njenog brata, koji je bio uključen u najvažnije istrage u Crnoj Gori.

Foto: Screenshot/TVCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents