„Četiri godine trebalo da se utvrdi povreda Kodeksa sudije Klikovca“

Centar za građansko obrazovanje saopštio je da je četiri godine bilo potrebno Komisiji za etički kodeks Sudskog savjeta da odluči po inicijativi CGO i utvrdi povredu čl. 7 Etičkog kodeksa sudije Srđana Klikovca, sadašnjeg predsjednika Osnovnog suda u Kotoru. Protiv njega je bila pokrenta procedura zbog prijetnji i uvreda, a CGO navodi da on možda ne bi ni napredovao da je Sudski savjet ažurno i neselektivno radio svoj posao.

“Podsjećanja radi, u vrijeme podnošenja CGO inicijative, Klikovac je bio sudija Upravnog suda, a slao je prijetnje i uvrede primitivnog sadržaja nastavniku razredne nastave u OŠ „Branko Božović“ u Podgorici Mitru Magovčeviću, koji je u više navrata javno iznosio sumnje u validnost diplome Gordane Klikovac, bivše supruge ovog sudije i koja je bila Magovčeviću protivkandidat za izbor direktora škole u kojoj oboje rade”, navodi se u saopštenju.

 Taj konflikt je doveo i do prekršajnog postupka, pri čemu je i tada utvrđeno da je Klikovac povrijedio odredbe Etičkog kodeksa sudija, pokušavajući da vrši uticaj na postupajućeg sudiju u tom predmetu u kojem je bio jedan od okrivljenih.

 

“Ovakvo sudijsko ponašanje nedostojno je sudijske funkcije, što povlači i potrebu ozbiljnog sagledavanja pozicije ovog sudije. Dodatno, brine i selektivnost u radu Sudskog savjeta koji po određenim prijavama postupa brzo, a druge drži godinama u fioci”, kazali su iz CGO.

Foto: CGO

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA