Čestitke povodom Međunarodnog dana vatrogasaca

Mi možemo: Vaša nesebična požrtvovanost koju svakodnevno pokazujete stub je sigurnosti cijelog društva

Povodom 04. maja, Međunarodnog dana vatrogasaca želimo da se zahvalimo ljudima koji su odabrali tešku i opasnu profesiju. Zahvaljujući Vašim gotovo svakodnevnim plemenitim podvizima bili ste heroji Crne Gore nebrojeno puta u proteklom periodu i učinili nas ponosim, saopšteno je iz Pokret Mi možemo.

“Vaša nesebična požrtvovanost koju svakodnevno pokazujete u obavljanju ove humane profesije je stub sigurnosti cijelog društva”, navode u saopštenju.

Poručuju da će taj pokret, raditi ka unapređenju njihovog statusa, poboljšanja uslova rada i donošenju seta zakona kojim bi se uredila oblast vatrogatsva u Crnoj Gori.

Nenezić: Dugujemo Vam posebnu zahvalnost što ste nas učinili ponosnim djelujući van granica naše zemlje

Predstavlja mi veliku čast i zadovoljstvo da povodom Medjunarodnog dana vatrogasaca u svoje lično ime i u ime Skupštine opštine Bar uputim iskrene čestitke, a prije svega izraze zahvalnosti, načelniku službe za spasavanje Opštine Bar Aleksandru Acu Vuleviću i njegovom timu barskih vatrogasaca koji nesebično, svakoga dana, ulažu rad i trud, kako bismo svi mi bili bezbrižni, saopštio je predsjednik Skupštine Opštine Bar, Branislav Nenezić. 

On je istakao da vatrogascima, zbog njihove hrabrosti, požrtvovanosti i marljivosti pripada posebno mjesto u našem društvu, jer na odlučan i neustrašiv način u teškim uslovima štitite naše sugrađane i njihovu imovinu. Vaše zalaganje našim mladim sugrađanima daje najbolji mogući primjer čojstva i solidarnosti, kao univerzalnim ljudskim vrijednostima koje treba svi da baštinimo i na taj im način prenosite istinske ljudske vrijednosti koje čine naše društvo boljim.

“Dugujemo Vam i posebnu zahvalnost što ste nas učinili ponosnim djelujući i van granica naše zemlje, jer ne postoji bolja prezentacija onoga što Crna Gora treba da bude do Vašeg plemenitog podviga kada ste se zajedno sa kolegama iz cijelog svijeta borili u Turskoj sa poslijedicama razornog zemljotresa i otimali ljude iz naručja sigurne smrti”, kazaoj e Nenezić.

Naglašava da smo, skoro svake godine svjedoci da se u teškim uslovima, nerijetko i bez adekvatne opreme, borite sa pošastima požara koji u ljetnjim mjesecima znaju da pustoše našu opštinu i koji zahvaljujući najviše vama i vašem trudu bivaju obuzdani, a životi sačuvani.

“Trebalo bi nam jako puno vremena da nabrojimo sve Vaše podvige, sve primjere kada ste promptno i adekvatno reagovali i bili na usluzi našim sugrađanima i još jednom bih naglasio da smo kao lokalna zajednica zaista sretni što Vas imamo kao svoje sugrađane”, zaključio je Nenezić.

Izvor: CdM

Foto: ILustracija

NIKŠIĆ PROGNOZA