Čestike povodom Dana Opštine Plužine

Dukaj čestitao Dan opštine Plužine

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 4. avgust, Dan opštine Plužine, predsjedniku Opštine Plužine, Slobodanu Deliću i predsjedniku Skupštine opštine Plužine, Petru Mitriću.

“Četvrti avgust, Dan opštine Plužine, je povod da vama i svim građankama i građanima Plužina, uputim srdačne čestitke. U Plužinama, kao jednoj od najljepših razglednica Crne Gore, postignuti su vidni uspjesi, koji podržavaju unapređenje životnog standarda građana. Uz punu podršku ekoturizmu, poljoprivredi, stočarstvu kao i jedinstvenom promocijom mladih poljoprivrednika i stočara, u cilju njihovog osnaživanja za proizvodnju po evropskim standardima, opština Plužine je dokazala da ima viziju razvoja, na čijem ostvarenju posvećeno radi”, kazao je Dukaj.

Kako je istakao, Park prirode „Piva“, obiluje izuzetnim prirodnim ljepotama. Privlači ljubitelje prirode i avanturiste iz regiona ali i šire. Brojni kulturno-umjetnički i sportski događaji koji se organizuju u ovoj oazi, čine je nezaobilaznom tačkom na turističkoj mapi Crne Gore. Strateški plan razvoja opštine je dodatno unaprijeđen učešćem u regionalnim projektima koje finansira Evropska unija, što je dobar model i ispravan put napretka.

“Ministarstvo javne uprave nastavlja sa podrškom u oblasti digitalizacije javnih servisa i drugim oblastima iz svoje nadležnosti. Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Opštine Plužine, još jednom vam čestitam praznik”, kazao je Dukaj u čestitki.

Borovinić Bojović: Ljudski životi Pivljana koji su bili cijena slobode i pobjede nad fašizmom moraju biti dio sjećanja svih nas

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović u uputila čestitku povodom Dana opštine Plužine predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću i predsjedniku Opštine Slobodanu Deliću.

„U ime Skupštine Glavnog grada Podgorica i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 4. avgust, Dan opštine Plužine.

Veliki doprinos u oslobodilačkoj borbi i brojni ljudski životi Pivljana koji su bili cijena slobode i pobjede nad fašizmom moraju biti uvijek dio sjećanja svih nas i obavezivati nas da konstantno unapređujemo život današnjih, ali i budućih generacija.

Bogata turistička ponuda Plužina sa atraktivnim etno-selima, izuzetan geografski položaj i hidropotencijal su zaista ogroman resurs koji sigurno može, uz odgovorno rukovodstvo, doprinijeti daljem ravoju grada.

Želim vam puno uspjeha i daljem radu i iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu svjedočiti sve većem broju žitelja Plužina koji će ostajati u svom rodnom kraju.“

Foto: Park prirode Piva

NIKŠIĆ PROGNOZA