Čelanović: Odluka Apelacionog suda skandalozna

Odluka Apelacionog suda da se kazna silovatelju petnaestogodišnje djevojčice smanji sa 15 na osam godina je skandalozna – ocijenio je generalni sekretar Socijaldemokrata Miloš Čelanović u emisiji Pressing Gradske RTV.

Sudska odluka  koja je juče izazvala burne reakcije javnosti je, kako je rekao, skandalozna za svakog građanina Crne Gore koji trezveno razmišlja.

– Nisam pravnik, ali posmatrajući iz ljudskog ugla i pokušavajući da shvatim kako se osjećaju ljudi, porodica i prijatelji koje je zadesila takva sudbina bez ikakvih problema i griže savjesti mirno bih zaspao da donesem presudu maskimalne i doživotne kazne. Bez ikakve milosti za počinitelja takvog zločina – kazao je Čelanović.

Komentarišući tenzije na političkoj sceni povodom Rezolucije Ujedinjenih nacija o Srebrenici Čelanović ističe da su vještački izazvane.

– Vlada, odnosno parlamentarna većina ima jednu konstrukcionu grešku -sačinjavaju je raznorodni politički subjekti i svaka partija pokušava da zadrži svoje biračko tijelo i uticaj na građane. Da bi država zadržala trasirani evropski put mora doći do toga da se određeni politički subjekti odreknu svojih programskih načela – smatra Čelanović.

U vezi izjave predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je preksinoć na sjednici parlamenta, zbog predsjedavanja, zaboravio da glasa za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian” Čelanović kaže da je taj potez Mandića najbolji je primjer njihove politike.

– Znate koja je razlika između naših politika? Naša politika je jasna, ja nikad ne bih rekao jesam za slanje naših vojnika u NATO misije, a onda rekao da nisam podržavalac NATO-a ili obrnuto, da sam podržavalac NATO-a, ali da ću zaboraviti da glasam. Treba biti dosljedan i hrabar – istakao je Čelanović.

Foto: SD

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA