Čađenović ne osjeća odgovornost jer su neki korisnici JU „Kakaricka gora“ koristili droge

Nakon što su podgoričke Socijaldemokrate (SD) i Liberalna partija (LP) zatražili razrješenje direktora Javne ustanove (JU) „Kakaricka gora“ Marka Čađenovića jer su neki korisnici te javne ustanove koristili droge, Čađenović poručuje da je riječ o političkoj manipulaciji, te da je riječ o neosnovanom pokušaju diskreditacije ustanove.

Čađenović je u Bojama jutra na TV Vijesti, rekao da ne osjeća bilo kakvu odgovornost zbog ovoga što se desilo, već zadovoljstvo što su, kako tvrdi, riješili problem.

S druge strane, iz nevladine organizacije (NVO) Juventas ocjenjuju da trenutno rukovodstvo nije jedini krivac za ovo što se desilo, ali da ipak snose dio odgovornosti.

„Cilj je da se diskriminiše ustanova, kompletan njen rad. Od 2008. godine do danas nebrojeno smo života spasili. Od muve se pravi slon. Mi smo odradili posao kako treba. Detektovali smo prisustvo suspstance kod četiri klijenta, raskinuli terapijski ugovor i udaljili ih ustanove na određeno vrijeme, svakako će im biti pružena druga šansa, ali pravila su jasna“, istakao je Čađenović.

Na pitanje kako je moguće da je neko unio supstancu ako Čađenović govori da da imaju takve kontrole, Čađenović je kazao da bi problem bio da su oni ćutali.

„Da su ljudi bili pozitivni, a mi ćutali, e onda bi bio problem. Mi smo riješili problem. Kako je moguće? Unesu drogu u zatvor, u avion, pored svih skenera“, rekao je Čađenović.

Jelena Čolaković iz Juventasa je rekla da smatra da je ustanova odgovorna jer nije sprovela adekvatne uslove kako za terapijski tretman, tako i za obezbjeđenje u konkretnom slučaju.

„To ne znači da je ova uprava odgovorna za sve probleme koji se dešavaju u sistemu nego iz ovoga možemo da naučimo lekciju, gospodine Čađenoviću, da ako treba da služba obezbjeđenja da se pojača, da se pojača“, poručila je Čolaković.

Vijesti su prekjuče objavile da je zbog konzumacije psihoaktivnih supstanci više klijenata “Kakaricke gore” udaljeno iz te specijalizovane ustanove za tretman bolesti zavisnosti u Podgorici.

foto:TV Vijesti-screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA