Bošnjaci most povezivanja između zemalja regiona

Važnost regionalnog povezivanja predstavnika bošnjačkog naroda u oblastima kulture, nauke, privrede i infrastrukture je u korist država u kojima živimo i radimo. Na taj način Bošnjaci postaju most koji spaja i jača integracioni put naših država prema Evropskoj uniji, poručeno je sa radnog sastanka predstavnika društveno-političke i akademske zajednice iz zemalja regiona koji su se okupili u Podgorici na skupu „Uloga i značaj Bošnjaka u zemljama regiona sa fokusom na Crnu Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu“.

Zaključeno je da međusobno snaženje relacija i veza nema alterantivu, te da je neophodno da kroz partnerski odnos sa drugim narodima u regionu stvaraju neophodne pretpostavke za bolji kvalitet života sunarodnika, ali i sveukupnog napretka društva.

Organizator događaja bio je mr Sead Šahman, doktorand iz oblasti ekonomije i upravnih nauka.

Na skupu su učestvovali Emilija Redžepi, zamjenica premijera Kosova sa saradnicima, prof. dr Šaćir Filandra, univerzitetski profesor sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, mr Admir Lisica- istoričar i doktorand iz Sarajeva.

Na radnom sastanku iz Crne Gore učešće su uzeli Vahidin Dino Ćatić- privrednik, Esad Zaimović- predsjednik Upravnog odbora Hipotekarne banke, predstavnici Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori i to: Suljo Mustafić- predsjednik, Mirsad Rastoder- predsjednik Izvršnog odobra i dr Bejto Šahmanović- potpredsjednik, predsjednici opština Petnjica i Gusinje- Samir Agović i Sanel Balić, raniji ministri i poslanici iz reda bošnjačkog naroda Osman Nurković, Kemal Purišić i Nedžad Drešević.

Svojim prisustvom i učešćem doprinos su dali i predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori: Rabija Alhantouli- ambasador Palestine i dekan diplomatskog kora, Bariš Kalkavan – ambasador Turske i Zećir Ramčilović- ambasador Sjeverne Makedonije.

Foto: Privatna arhiva/RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents