Borovinić Bojović: Najveća investicija u planetu je zapravo investiranje u djecu i njihovo obrazovanje

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović pridružila se danas učenicima Osnovne škole „Radojica Perović“, njihovim nastavnicima i roditeljima, i sa njima učestvovala u obilježavanju 22. aprila, Dana planete Zemlje, saopšteno je iz PG Biroa.

Ovim povodom, kako su kazali, u školskom dvorištu danas je u toku čitav niz aktivnosti pod nazivom „Zeleni dan za zeleno dvorište“.

Predsjednica Skupštine je zajedno sa đacima sadila cvijeće i druge vrste biljaka koje će ne samo uljepšati, nego i učiniti zdravijim ambijent u kojem učenici provode značajan dio vremena.

„Zadovoljstvo mi je da upravo u društvu najmlađih Podgoričana danas proslavljam Dan planete. Poznato je da se ove godine on u cijelom svijetu obilježava pod sloganom „Investirajmo u našu planetu“. Svaka posađena biljka i svaki pokupljeni papirić neka je vrsta investicije u zdraviju sredinu i ugodniji životni ambijent. Ali vjerujem da je, ipak, najveća investicija u planetu zapravo investiranje u našu djecu, njihovo obrazovanje i razvijanje njihove ekološke svijesti, jer budućnost naše planete nesumnjivo pripada baš njima“, rekla je Borovinić Bojović.

Predsjednica Skupštine je, kako dodaju, poručila da će OŠ „Radojica Perović“, kao i sve obrazovne institucije u Podgorici uvijek imati pomoć i podršku Glavnog grada u realizaciji svih aktivnosti koje imaju za cilj oplemenjavanje izgleda školskih dvorišta, a samim tim i unapređenje ukupnog izgleda grada

NIKŠIĆ PROGNOZA