Borovičko jezero dobilo novi prilazni put, radove izveo Rudnik uglja

Borovičko jezero, jedno od omiljenih kupališta Pljevljaka, dobilo je novi prilazni put. Radove je na zahtjev ribolovaca i kupača izveo Rudnik uglja koji će, kažu iz kompanije, razmotriti i zahtjeve o pomoći pri uređenju plaže.

Borovičko jezero – utočište mnogih Pljevljaka u vrelim julskim danima. Stalne kupače dočekalo je slikom priobalja koja miješa osjećanja. Briga, ali i nada.

„Kad smo dnas došli zatekli smo malo zarovljenu plažu ali se nadamo da je Rudnik uslišio naše molbe i da će nam se pridružiti da malo adaptiramo ovu plažu. Izašli su nam u susret i napravili sporedni put za kupanje a i nadam se da će nam pomoći da ovo makar uredimo i dovedemo do zavidnog nivoa da se možemo kupati dva mjeseca“, kazao je Radivoje Laković. 

Zarobljena plaža uslovila je manji broj kupača. Među njima i stranci.

„Našli smo ovo mjesto preko interneta. Tri dana kampujemo na Borovičkom jezeru i ovde je tako lijepo, ljudi su vrlo ljubazni…“, kazao  turista iz Švajcarske

Novi put omogućiće bezbjedniji prilaz jezeru, a urađen je na molbu kupača i ribolovaca, kažu u Rudniku.

Zarobljeno priobalje upristojili su stalni kupači, a problem je ulazak i izlazak iz vode.

„Svi su pomislili da se izvode neki rudarski radovi, pa ih obavještavamo da je ovo bio neuspio pokušaj popravke plaže Nadamo se da će ovih dana se popraviti i pozivamo sve da uživaju u ljepoti jezera“, kazao je Leković. 

Da priča o ljepoti Borovičkog jezera nije subjektivna i lokalpatriotska svjedoči i švajcarski turista.

„Dvije nedjelje smo u Crnoj Gori i ovo je jedno od najljepših mjesta“, kazao je turista. 

Jezero na Borovici formirala je priroda, ispunjavajući pitkom izvorskom vodom nekadašnji ugljenokop. Da bi postalo i mjesto punog užitka fali dobra volja, skroman novac i dodir ljudske ruke da uredi plažu i priobalje.

foto:RTCG/printscreen

NIKŠIĆ PROGNOZA