Bogdanović: Božić da podsjeti na dragocjene vrijednosti

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović, u ime Kluba i u svoje ime poželio je srećan Badnji dan i Božić mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

– Ovi blagi dani, kada se badnjaci pale kao simboli vjere i nade širom naše Crne Gore, nisu samo trenuci vjere, tradicije i sjećanja, već i prilika da duboko promišljamo o univerzalnim vrijednostima koje ovaj sveti praznik simbolizuje. Neka nas ovaj Božić podsjeti da je najdragocjenije blago koje možemo njegovati i čuvati – ljubav prema bližnjem, toplina porodičnog ognjišta, i bratsko poštovanje prema svim ljudima, bez obzira na vjersku pripadnost. Daj Bože da nas ovi sveti dani nadahnu da s ponosom slavimo ove vječne vrijednosti, koje čine srž našeg društva i temelj naše zajedničke budućnosti, naveo je Bogdanović.

Kako je dodao, „s ponosom i zahvalnošću se sjećamo da smo prije tri godine, baštineći mudrost i hrabrost naših predaka, uspjeli sačuvati dostojanstvo i slobodu svakog vjernika svih konfesija, čuvajući tako bogati kulturni mozaik naše Crne Gore“.

– U nadi da će blagodat Božića unijeti radost, mir i ljubav u svaki dom, želim svim građankama i građanima da ove praznične dane provedu u blagostanju, dobrom zdravlju i radosti svojih najmilijih. Hristos se rodi, naveo je Bogdanović.

Foto: Demokratska Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA