Bjelopoljski penzioneri najavili blokadu kružnog toka 4. aprila

Bjelopoljski penzioneri, korisnici socijalnog davanja i osobe sa invaliditetom, koji žive u urušenoj zgradi u mjestu Nikoljac, danas su kako su i najavili, Upravi policije u Bijelom Polju prijavili blokadu kružnog toka u ovom naselju, 4.aprila u pet do 12h, sa ciljem da ukažu na njihove probleme u kojim se nalaze gdje su im ugroženi i životi, navela je predstavnica stanara Senada Agović. Oni su pozvali sve građane Bijelog Polja, da im se pridruže taj dan i daju im podršku u ostvarivanju njihovih prava.

Kako su naveli, neće odustati od ostvarivanja njihovih prava, koja su im zagarantovana Ustavom Crne Gore.

“Takođe, žele demantovati Opštinu Bijelo Polje koji su medijima kazali, da oni nemaju nikakve veze sa zgradom,a što nije tačno i što se vidi u posedovnom listu nepokretnosti broj 3034, parcele 1369 KO Bijelo Polje, gdje  pod brojem 5, 6 i 7 držalac prizemne zgrade je upravo Opština Bijelo Polje. Kada je Opština Bijelo Polje dijelila pojedine djelove zgrade bez ugovora pojedinim privatnicima i kada su se upisivali pojedinci tada je bila njihova zgrada, a sada kada su naši životi ugroženi u istoj, onda to nije njihova zgrada”, navodi Agović.

posjedovni list dokaz o vlasniku
posjedovni list dokaz o vlasniku 2

Oni su napomenuli da je zgrada u vlasništvo Crne Gore data na raspolaganju Opštini Bijelo Polje, Odlukom državnog organa.

“Kako je Opština dalje sa istom raspolagala vidi se po uslovima u kojim živimo dok su raspodavali bez ugovora stanove i zemljište oko nje, tada smo im bili bitni ali da ćutimo. Više ne želimo da ćutimo dok su nam životi ugroženi, to što neko misli da formiranjem nekakve Komisije će nas ućutkati želimo im 4.jula pokazati da ne odustajemo i taj dan ćemo na sat blokirati  pomenuti kružni tok. Takođe, očekujemo da se i vlasnik država Crne Gore uključi u čitav slučaj i obezbijedi da opstanemo u našim urušenim stanovima”, navode stanari.

Pozivaju i ministarku rada i socijalnog staranja Naidu Nišić da obiđe penzionere, korisnike socijalnog davanja i osobe sa invaliditetom u Bijelom Polju i sama vidi u kakvim uslovima žive.

“Na kraju se izvinjavamo svim građanima Nikoljca koji će taj dan na sat biti spriječeni da dođu do svojih kuća preko kružnog toka, moraju nas razumeti jer svaki dan su nam životi ugroženi, a što i sami znaju”, naveli stanari ove zgrade.

Foto: Senada Agović

NIKŠIĆ PROGNOZA