Bjelopoljac tvrdi da je napadnut u kancelariji opštinske Direkcije za imovinu

Šezdesetosmogodišnji Hajro Hadžibegović iz Bijelog Polja prijavio je juče policiji službenika Direkcije za imovinu E.L., tvrdeći da ga je napao u kancelariji te opštinske službe. Zbog ovog incidenta, bjelopoljska policija saslušala je E.L. i Hadžibegovića.

Hadžibegović je kazao da je juče došao u Direkciju za zaštitu opštinskih interesa i imovinu kako bi se kod ovlašćenih službenika raspitao o katastarskom prepisu na osnovu kojeg je dio njegove nepokretne imovine otuđen.

– Ušao sam u prvu kancelariju, u kojoj sam zatekao dvojicu službenika. Obratio sam se jednom od njih da mi objasni kako je dio moje imovine u mjestu Ušće upisan u posjed Ribarskog društva „Sinjavac“, koje je nakon toga dodijeljeno na korišćenje R.D. za period od 99 godina. Taj službenik mi je tražio papire kojim raspolažem i ja sam mu ih dao. Pritom sam komentarisao kako se desio ovaj slučaj i da je bilo korupcije, pri čemu sam pomenuo imena dvoje sudija. U međuvremenu je drugi službenik izašao iz prostorije da potraži neke dokumente koji su vezani za moj predmet. I tada se desio napad. E.L. je ustao i objema rukama me uhvatio za vrat, stezao me i govori mi „mrš napolje, mrš napolje“. Nakon toga me je otvorenim šakama udario po licu. Tražio sam mu da mi vrati papire, koje sam mu bukvalno istrgao iz ruku, nakon čega sam izašao iz kancelarije. Slučaj sam prijavio policajcu kojeg sam zatekao u prostorijama tužilaštva, a on me je uputio u Odjeljenje bezbjednosti Bijelo Polje. I dalje se osjećam ugroženim zbog ponašanja ovog lica. Dao sam izjavu i očekuje reakciju nadležnih – rekao je Hadžibegović, koji inače živi u Njemačkoj.

Tokom incidenta, kako tvrdi, pala mu je slušalica od slušnog aparata.

– Ja sam 80 odsto invalid, a pored problema sa sluhom imam i dijabetes – istakao je Hadžibegović.

Iz Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje i Osnovnog tužilaštva nijesu se oglašavali povodom ovog slučaja. Iz policije su nam potvrdili da su sačinili zapisnik na osnovu izjave Hadžibegovića i da je u svojstvu građanina saslušan i E.L.

Hadžibegović tvrdi da je Opština Bijelo Polje preko Sportsko-ribolovnog kluba „Sinjavac“ njegovu zemlju nezakonito poklonila porodici vlasnika jednog lokalnog restorana.

Sošić: Nije se desilo ništa vrijedno pomena

Šef bjelopoljske Direkcije za imovinu Ljubomir Sošić tvrdi da se u njihovim kancelarijama juče nije desilo ništa vrijedno pomena. On je rekao da mu je službenik E.L. prenio da je jedno lice ušlo u njegovu kancelariju i iznijelo niz uvreda na račun njegove pokojne majke i da je on pokušao da ga ubijedi da prestane s tim.

– On ga je više puta zamolio da tako ne govori i da napusti kancelariju. Nije mu rekao čak nijednu ružnu riječ jer je riječ o starijem čovjeku. Sve to je potvrdio i S.J., koji takođe radi u toj kancelariji. Ubijeđen sam da se želi dići pompa zbog nečega što je već završeno i pravosnažno presuđeno – kazao je Sošić za „Dan“.

Foto: Privatna arhiva/Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA