Bijelo Polje: Voda blago zamućena, nije za piće

Na području bjelopoljske opštine ponovo voda nije za piće, a kako su iz preduzeća „Vodovod Bistrica‘‘ kazali, voda iz gradske vodovodne mreže je blago zamućena.

„Rezultati ispitivanja danas u osam sati pokazuju blago zamućenje vode na izvorištu „Bistrice“, iz kojeg snabdijevamo vodom za piće korisnike na području Opštine Bijelo Polje. Do blagog zamućenja je došlo usljed naglog povećanja temperature što je prouzrokovalo naglo topljenje snijega na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice. Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na blagu mutnoću, preporučujemo da potrošači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže, vodu prije upotrebe prokuvaju, talože i procijede“, kazao je Marko Bulatović, tehnički direktor preduzeća „Vodovod Bistrica‘‘.

Napominju da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,40 do 0,50mg hlora po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode.

Ekipa Tehničke službe Vodovoda „Bistrica“ redovno prati stanje zamućenosti i hlorisanja vode, tako da će pravovremeno obavještavati potrošače (korisnike) o eventualnim promjenama, kazao je on.

Foto: Ilustracija/elements.envato

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents