Bijelo Polje: U naselju Nikoljac jezero na ulici, voda urušava zgrade

U naselju Nikoljac nalazi se Dubrovačka ulica koja nakon svake kiše dovodi do problema one koji u njoj žive. Mještani ovog dijela naselja kažu da se sa svakom kišom u Dubrovačkoj ulici stvori pravo mini jezero koje nije moguće proći a da se ne ide okolnim ulicama,te da je to teške prepreke na koje nailaze već nekoliko godina. Ističu, do su o svemu obavještavali nadležne opštnske organe ali da niko ništa ne reduzima da se problem riješi.

– Niko ništa ne preduzima kao da živimo u nekom udaljenom planinskom području, a ne na samo pedesetak metara od sportske hale „Nikoljac“. Sve ovo se dešava na očigled onih koji ovdje dolaze da prisustvuju kako sportskim tako i kulturnim dešavnjima na samo nekoliko minuta hoda od centra grada, ističu mještani Dubrovačke ulice koja se nastavlja iz ulice Nedeljka Merdovića.

Upravo poslednja kiša je primjer u kako nemogućim uslovima živimo, naveo je Zoran Gačević.

– Trebao nam je čamac ili ribarske čizme da bi mogli proći ulicom, kazao je Gačević koji je živio u ovoj ulici ali se odselio, jer ga je umorila je stalna borba da se stanje popravi.

U ovoj ulici živi preko 30 domaćinstava.

– Ima djece koja ne mogu doći do škole, ima onih koji moraju ići na posao, ima starih i nemoćnih. Ni kola Hitne pomoći nijesu u stanju da prođu preko ovog našeg mini jezera koje još uvijek nijesmo imenovali, ali ako se nešto hitno ne preduzme i to ćemo brzo uraditi, ističu mještani i dodaju da su u ulici problem i šahte koje se začepljene i iz kojioh se izlivaju fekalije.

Kako dodaju, ranije, kad se radila sportska hala, ovdje su bile parkirane teške građevinske mašine i zemljište je potonulo, zato se voda oiz cijelog naselja kada pada kiša tu zaustavlja.

– To predstvlja veliki problem i za zgradu koja je u blizini, gdje je šteta na fasadi velika, a vlaga u dva stana je dostilga ogromne razmjere. Zgrada je bila vlasništvo Bjelasice. Do zgarde se sliva voda i sve je poprimilo užasavajuće tžrazmjere.Stručna lica su utvrdila da je zgradi prijeti opasnolst od urušavanja jer je od vlage potonula-navode stanari ulice.

Stanar zgrade Radenko Drobnjak kaže da čim padne kiše ne mogu doći do ulaza u kojem žive.

– Čim padne kiša mi do našeg ulaza gdje živimo u ovom trošnom objektu, koji samo što se nije urušio, teško da možemo doći. Prljavštinu i fekalije unosimo u stan, a nesnosan smrad se često širi naseljem.. Vrijeme je da neko nešto preduzme da se stanje bar malo popravik, apeluje Drobnjak.

Ranko Ojdanić koji živi u gornjem dijelu naselju, a mora proći ovom ulicom, ističe da je od vode to nekad nemoguće uraditi.–Ovo je užas. Ima auta koja se zaglave, a mi što znamo idemo naokolo-kaže on.

Stručna lica da dođu i razriješe problem

Upravnik stabmene zgrade koja je i najugroženija, Velibor Gačević kaže da očekuju da stručna lica dođu i razriješe problem.

– Sa obje strane ulice pravili smo improvizovane brane da se voda ne sliva prema zgradama, ali uzalud, kaže Gačević.

Sekretar sekretarijata za koumunalne poslove i saobraćaj Duško Ružić kaže da će stručna lica sagledati u čemu je problem, a onda će nadležni sve uraditi da se stanje riješi.

Izvor, foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA