Berane: Održana informativna radionica o životu, kulturi, običajima Roma i Egipćana

Informativna radionica za djecu učenike JU OŠ ,,Radomir Mitrović,, iz Berana o životu, kulturi, običajima Roma i Egipćana uz razvijanje osjećaja empatije prema ranjivim grupama održana je danas.

“Radionica je održana u okviru projekta ,,Poštovanjem različitosti ka integraciji manjinskih naroda pripadnika RE populacije,, koji sprovodi NVO ,,Udruženje za podršku Roma i Egipćana,, iz Berana, koji je podržan kroz program Podržani=Osnaženi, u okviru grant šeme “Aktivno učešće” koji realizuje Fond za aktivno gradjanstvo u partnerstvu sa Zaklada Slagalica iz Hrvatske”, saopšteno je iz NVO ,,Udruženje za podršku Roma i Egipćana.

Program finansira Evropska unija u Crnoj Gori , a kofinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

“Radionicu za učenike, održala je Jadranka Garović, nastavnica razredne nastave. Garović je na radionici djeci iznijela značajne informacije o životu, običajima, kulturi Roma i Egipćana a djeca su uz interaktivan rad uspješno učestvovali na radionici”, navodi se u saopštenju.

Sultan Beća, koordinator ovog projekta istakao je zadovoljstvo zbog ovog projekta posebno zbog različitih aktivnosti koje će biti u okviru ovog projekta. Beća je zahvalan organizaciji Fakt koja finansira ovaj projekat, kao i djeci učesnicima radionice i realizatorki Jadranka Garović.

Foto: NVO Udruženje za podršku Roma i Egipćana

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents