Bemax: Naše prostorije nijesu u zgradi za koju je Upravi policije stigla dojava o bombi

Prostorije kompanije Bemax ne nalaze se u zgradi za koju je danas policiji stigla dojava o podmetnoj bombi, kako se navodi u saopštenju policije koje su prenijeli crnogorski mediji. U svim useljenim poslovnim prostorima u toj zgradi korisnici su firme koje nemaju nikakve povezanosti sa Bemax-om, saopštili su iz ove kompanije. 

Na krovu zgrade se, kako kažu, samo nalazi reklama kompanije, a sjedište Bemaxa i svi zaposleni su na sasvim drugoj adresi.

„Jedini razlog zbog kojeg se ta zgrada povezuje sa Bemax-om je to što smo izvodili radove na njoj i za taj posao dobili određeni broj kvadrata poslovnog prostora, koji je odmah stavljen u promet na tržištu nekretnina i nikada nije korišten za bilo kakve potrebe kompanije. Vjerujemo da će crnogorska policija profesionalno obaviti svoj posao i zaštiti ljude koji rade u pomenutoj zgradi, te da će brzo doći do osobe koja je uputila prijetnje aktiviranjem bombe, zloupotrebljavajući ime naše kompanije kao povod za potencijalni teroristički akt i da će preduzeti sve zakonom propisane mjere kako bi počinilac bio priveden pravdi“, navode iz kompanije Bemax.

Kompanija Bemax, bez obzira na to što se njihove prostorije ne nalaze u toj zgradi, kako kažu, stoji na raspolaganju nadležnim državim institucijama za sve eventualne potrebne informacije i pomoć u sprovođenju istrage.

„Bemax će, kao i u svim ranijim slučajevima, zaštiti svoje ime i ugled pred crnogorskim sudovima od onih koji se ne ustručavaju da zloupotrijebe ovako jezive prijetnje po živote crnogorskih građana samo da bi pokušali da nanesu štetu našoj kompaniji“, kazali su iz Bemaksa.

Foto: Bemax

NIKŠIĆ PROGNOZA