Bečić: Vaskrs je dan nade i obnove

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti Vaskrs.

“U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti čestitam Vaskrs”, istakao je Bečić.

Dodaje je da je Vaskrs dan nade i obnove, kada se ljudi okupljaju s porodicama i prijateljima i slave život, dan da se podsjete koliko je snaga života nadmoćna nad svim nevoljama, da ljubav i nada uvijek pobjeđuju nad tamom i da se svako novo jutro rađa s novim izazovima i prilikama.

On ističe da u prazničnim danima naše misli treba da budu posvećene miru i zajedništvu. Ujedinjeni i složni, istinski posvećeni boljoj budućnosti stvorićemo duhovni kapital koji će služiti kao temelj bolje budućnosti za sve naraštaje koji dolaze.

“Zato, neka ovaj blagi dan bude prilika da zajedno sa svojim bližnjima i zajednicom, dijelimo radost i ljubav, te da se okrenemo ka budućnosti uz nadu i vjeru u bolje sjutra. Neka nam ovaj dan donese obilje blagoslova i radosti, te neka nam posluži kao inspiracija da živimo život ispunjen radošću, ljubavlju i mirom”, zaključio je Bečić.

Foto: Demokratska Crna Gora (arhiva)

NIKŠIĆ PROGNOZA