Bečić: Prilika da slavimo ljepotu raznolikosti i zajedništva koja Gusinje čini posebnim

U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjednici Opštine, Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine, Bujar Hasanđekaju, kao i svim građankama i građanima Gusinja, čestitam 5. avgust, Dan opštine Gusinje, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić. 

“Danas, obilježavajući Dan opštine Gusinje, proslavljamo bogatu istoriju i prirodna blaga koja ova prelijepa opština pruža. Kroz vjekove Gusinje je bilo čuvar neizmjernih prirodnih ljepota Crne Gore, od zapanjujućih planinskih vrhova pa do kristalno čistih rijeka. Prelijepi planinski pejzaži, tradicionalna kultura i gostoprimstvo građana Gusinja čine ovo mjesto idealnom destinacijom za odmor i avanturu. Međutim moramo još bolje valorizovati prepoznatljive turističke potencijale Gusinja koji privlače posjetioce iz cijelog svijeta, a u tome će nam pomoći i brojna dijaspora koja igra ključnu ulogu u razvoju i promociji Gusinja širom svijeta”, kazao je Bečić u čestitki.

Takođe, kako je istakao, posebno se moraju uložiti napori u poboljšanje putne infrastrukture i povezanosti s drugim opštinama na sjeveru Crne Gore. Ova povezanost će otvoriti nove mogućnosti za privlačenje investicija i povećati ekonomski razvoj koji će obogatiti život svih građana.

“Iskorišćavanjem hidropotencijala, Gusinje može pružiti dragocjenu energiju i doprinijeti očuvanju prirodne sredine Gusinja i cijele Crne Gore. To je izuzetno važno za zaštitu prirodnih bogatstava za buduće generacije i zaustavljanje odlaska mladih iz opštine.

Neka ovaj dan bude prilika da slavimo ljepotu raznolikosti i zajedništva koje ovu opštinu čini posebnom i podsjetnik da čuvamo tradiciju i multietnički identitet zajednice. U to ime svim građankama i građanima Gusinja, još jednom, čestitam Dan opštine”, zaključuje se u čestitki Bečića.

Foto: Demokrate, Printscreen YouTube

NIKŠIĆ PROGNOZA