Bečić: Neka svjetlost koju je ostavila Ugrešić bude inspiracija u stvaranju ljepšeg svijeta

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić prisustvovao je svečanoj dodjeli „Njegoševe nagrade” na Cetinju.

„U duhu svečane tradicije i kulture koju njegujemo, proslavili smo rođendan našeg velikana Njegoša, simbola naše prosvijetljenosti, na način dostojan njegovog imena, testamenta i nasljeđa“, rekao je Bečić.

Kako je naveo, nagrada je posthumno dodijeljena jednoj izuzetnoj ženi, čiji život i djelo odražavaju sjaj i snagu južnoslovenske kulture – Dubravki Ugrešić.

„Uprkos žalu što nagrada nije dodijeljena za njenog života, njeno nasljeđe živi kroz riječi koje su utkane u tkanje našeg naroda, odjekujući mudrošću našeg velikog vladara: ‘Oči zbore što im veli srce.’ Ova nagrada nije samo priznanje za izuzetna djela; to je svetionik za buduće generacije, podsjećanje da kultura i umjetnost prevazilaze vrijeme i granice, postajući vječni amanet našem narodu. Neka svjetlost koju je ona ostavila za sobom bude vodič i inspiracija za sve nas u stvaranju bogatijeg, mudrijeg i ljepšeg svijeta“, naveo je Bečić.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA