Bar: Rampa na pružnom prelazu ne radi već mjesec, mještani zabrinuti

Rampa za pružnom prelazu u naselju Ilino u Baru, ni svjetlosna signalizacija ne rade već mjesec, kažu za RTCG mještani. Smatraju da se problem mora riješiti u što hitnijem roku jer se ne osjećaju bezbjedno kada prelaze prugu.

Mještani su kazali za RTCG da mašinovođe zaustavljaju voz prije rampe zbog bezbjednosti.

“Ova rampa nikad nije radila kako treba, dok je bila stara rampa i stari majstori vazda su popravljali i odrzavali, ovo da je srece i ako ima Boga i države ovo treba pod hitno da se napravi. Ovdje je takva frekfencija saobraćaja i bilo je mnogo udesa i ginuo je narod u moje vrijeme kada sam ja radio Željeznici. Žalosno je da ne radi nova rampa”, kaže meštanin i bivši radnik željeznice Fado Pelinković.

Mještanin Safet Mušović istriče da rampa ne radi već mjesec.

“Rampa konstantno ne radi jedno mjesec dana, a inace je radila po malo. Ovo je mnogo opasan prelaz, ovdje je velika frekfencija putnika koji prolaze autima, ovdje je mnogo ljudi izginulo. Treba Željeznica da se pozabavi ovim putnim prelazom, jer ovdje će biti velika katastrofa kao što je bivala i prema tome molim nadležne da što prije ovo riješe”, rekao je Mušović.

Turisti se ne osjećaju bezbjedno.

“Ja se ne osjećam dobro i sigurno kada prelazim put sa otvorenom rampom i u tom momentu razmisljam o ostalim ljudima, mislim da je opasno po život, tako da Vlada treba da uradi nešto”, kaže turistkinja iz Ukrajine Lena.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA