Avion iz Tel Aviva sjutra kreće nazad

Let Air Montenegra iz Tel Aviva, koji je trebalo danas da poleti u Crnu Goru, preko Pariza, odložen je za sjutra ujutro nakon što je došlo do oštećenja na avionu, potvrdila je portparolka kompanije Air Montenegro Jelena Paović. Pored ovog leta, odloženi su i letovi zakazani za sjutra iz Podgorice za Pariz i Kišinjev.

Kako je ranije potvrđeno, nakon polijetanja aviona u Tel Avivu došlo je do tehničkog problema kada je motor usisao pticu. Nakon toga je, iz predostrožnosti, avion sletio na pistu u Tel Avivu. Nakon slijetanja aviona, na pisti je došlo do kolizije cistijerne i aviona, zbog čega je avion oštećen i let odložen.

Paović je kazala da je svim putnicima obezbijeđen smještaj i prevoz. Ipak, redakciji Pobjede obratili su se građani na aerodromu u Parizu, odakle je avion iz Tel Aviva trebalo da ima prelet za Crnu Goru, koji tvrde da im smještaj i prevoz nijesu obezbijeđeni, već da im je rečeno da bi trebalo da se za noćenje snađu sami, preko Bukinga. Neki putnici će zbog toga noć provesti na aerodromu.

Crnogorska državljanka (ime poznato redakciji) koja je trebalo danas da poleti iz glavnog grada Francuske u 12 sati avionom Air Montenegra kazala je za portal Pobjeda da je putnicima u toku čekiranja javljeno da im je otkazan let za naredni dan u 13:50 sati.

„U toku čekiranja su nam javili da je let otkazan zbog tehničkih problema. Nismo poletjeli, a na pitanje putnika šta ćemo sa smještajem i hranom, pošto moramo da prenoćimo u Parizu, rekli su nam da nemaju informaciju i da se snalazimo sami. Ja sam ostala na aerodromu duže vrijeme, nadajući se da ću tokom dana dobiti neku povoljniju informaciju, ali to se nije desilo“, kazala je ona.

S obzirom na to da su cijene smještaja u Parizu velike, ona kaže da su pojedini putnici ostali na aerodoromu da prespavaju. Razočarani su, kako kaže, izostankom reakcije crnogorske avio kompanije koja ih je ostavila da se snalaze sami do sjutrašnjeg leta.

„Samo su pojedini putnici dobili mejl da je današnji let otkaz za sjutra, i mimo toga nijesmo imali kontakt sa Air Montenegrom. Nisu se raspitivali niti pokušali da pomognu u ovoj situaiji“, zaključuje sagovornica Pobjede.

Paović je kazala da ne zna ništa o tome, već da je pravilo da putnik dobije kompenzaciju u cijeni avio karte ukoliko odustaje od leta. Ostala je pri tome da će putnici koji planiraju da lete sjutra večeras imati plaćeno noćenje.

Izvor: Pobjeda

Foto: Air Montenegro

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA