Asanović: Notorna laž da sam zabranio kićenje bulevara zastavama

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović tvrdi da informacija o zabrani kićenje Bulevara sa državnim zastavama u susret Danu nezavisnosti nije tačna.

Podsjetimo, mediji su objavili da je Asanović zabranio radnicima podgoričkih Komunalnih usluga da, u susret Danu nezavisnosti 21. maju, postave crnogorske zastave na stubove javne rasvjete na bulevaru koji vodi od Podgorice do aerodroma u Golubovcima.

„Saopštavam da se radi o notornoj laži, koja ima za cilj pokušaj moje diskreditacije, ali i Opštine na čijem sam čelu. Insistirao sam i insistiram da zastave budu okićene kao i prethodnih godina do zgrade Opštine, a ne kao što je to urađeno sad, sa perfidnom namjerom i jasnom provokacijom da se građanima Zete stavi do znanja da je Aerodrom na teritoriji Opštine Podgorica. Isto to je radio i Miomir Mugoša, postavljajući table do posle mosta na Cijevni, i kroz razne odluke komadajući zetsku teritoriju“, kaže Asanović.

Asanović je javno upozorio gradonačelnicu Oliveru Injac da “ne upada u slične zamke ili nečije projekcije“.

„Jer mi to više nećemo dozvoliti. A pošto su nam “darovali” obezglavljenu Opštinu bez ijednog javnog preduzeća, takođe, pozivam gradonačelnicu Injac da oni koji su kitili Bulevar državnim zastavama samo do Aerodroma, okite i glavnu ulicu do zgrade Opštine Zeta. Samo na takav način će nas uvjeriti da se ne radi o strategiji daljeg oduzimanja teritorije Zete ili će morati da se pripreme na naš jak institucionalni odgovor, počev od toga što ću na organima stranke zatražiti, ukoliko Olivera Injac nastavi sa ovakvim antizetskim potezima, da se preispita naša podrška njoj u gradskom parlamentu Podgorice. 

Izrevoltirani smo odnosom Komunalnih usluga u prethodnih pet mjeseci, od mog imenovanja, gdje smo u par navrata tražili sastanak, zbog same organizacije posla, kao i lošeg odziva preduzeća na učestale pozive građana za popravku javne rasvjete na našoj teritoriji“, kaže Asanović.

Zaključuje da će protiv Vesne Popović, zbog, kako kaže, obmanjivanja i uzbunjivanja javnosti i lažnog plasiranja informacija Opština Zeta podnijeti krivičnu prijavu.

Foto: Youtube

NIKŠIĆ PROGNOZA