Apel za pomoć: Donacija za liječenje Orea

Podgoričanka, čije ime je poznato redakciji  Press portala, koja je prije nekoliko dana pružila pomoć povrijeđenom psu na ulici i odvela ga na zbrinjavanje u veterinarsku ambulatnu danas nam se obratila sa molbom.

Naime, nakon što ga je dežurni veterinar pogledao utvrđeno je da osim slomljene noge pas ima jednu tešku bakterijsku infekciju koju treba sanirati. S obzirom da je riječ o privatnoj ustanovi dalji za nastavak liječenja je neophodan novac.

“Zbog njegovog zdrastvenog stanja i te infekcije preporučeno je da ostane na kliničkom liječenju. A nijedan od azila i pansiona za pse ga ne prima. Zbog te skupe terapije, on mora ostati mjesec dana na klinici. A taj trošak iznosi 1200 eura. Doktor je velikodušno pristao da ga zadrži dok barem ne skupim simbolicnu donaciju ali Oreovo vrijeme bez donacija ističe. Iz Udruzenja su donirali samo za trošak kastracije i trošk za RTG. Sav ostali teret je pao na mene”, kazala je humana Podgoričanka.

Ovom prilikom ona je apelovala na sve sugrađane koji su u mogućnosti da uplate novac na žiro račun 510- 4712- 66, veterinarske ustanove “Veterinum” koji je otvoren u CKB banci. Prilikom uplate treba da se naznači – “Donacija za liječenje Orea”.

Mogu i uplate iz inostranstva na devizni račun u Lovćen banci.

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA