AMSCG: Saobraća se po suvim kolovozima

U većem dijelu zemlje saobraća se po suvim kolovozima. Saobraćaj je umjerenog, tokom dana i pojačanog intenziteta. Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Privremeno se za dane 10. 06.2024 i 11. 06.2024. god odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila od 14.00 do 19.00 časova zbog izvođenja asfalterskih radova na mag. putu Nikšić–Vilusi i faza dionica Nikšić – Kuside.

Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12.00. do 14.00 časova svakodnevno od 23.04.2024. obezbjeđuje se slobodno odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta SOKOLOVINA na regionalnom putu R -10 Djurdjevica Tara –Mojkovac u mjestu Sokolovina.

Do 15. juna zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rožaje –Špiljani odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 18.00 sati .

Na magistralnom putu M-2 dionica Poda – Berane odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u periodu od 01.06.do 30.06.2024 godine u terminima od 08.00 do 11.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati.
Do 17. juna odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Do 30. juna promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Lepenac –Ribarevina Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na regionalnom putu Cetinje-Njeguši do 10. juna odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila od 10.00 do 16.00 časova zbog izvođenja asfalterskih radova u okviru rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje –Njeguši dionica od supermarketa Voli do Bajičke crkve II faza Bajička ulica.

Do 30. juna promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a odobrava se povremena potpuna obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na putu Čekanje-Čevo,dionica regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-1 Lipci-Kotor u mjestu Dobrota zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

U Budvi zbog rekonstrukcije ulica 22. novembar i Mediteranske ulice na snazi je obustava saobraćaja. Predviđeno je da radovi traju 160 dana.

Na auto-putu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, tri su zadobile teže, a 14 osoba lakše povrede.

Auto moto savez Crne Gore pruža učesnicima u saobraćaju tehničku pomoć na javnim putevima, koja podrazumijeva pružanje usluge pomoći na putu, otklanjanja manjih kvarova i najmanje jednog besplatnog šlepanja vozila do prvog servisa ili radionice za sva vozila registrovana u Crnoj Gori.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987.

foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA