Ako se gužve nastave blokiraće magistralu i pružni prelaz

Nakon što su prekjuče blokirali magistralu kod Virpazara zbog saobraćajnih gužvi u tom mjestu, mještani crmničkih sela poručuju da će nastaviti s protestima i blokadama ukoliko nadležni ne riješe problem s kojim se suočavaju. Turisti kojih dnevno ima i više hiljada u Virpazaru primjećuju gužve, ali im one toliko ne smetaju.

Turista koji svakog ljeta dolaze u Virpazar, očarani ljepotom te varošice, sve je više. Međutim, vrlo često suočavaju se sa saobraćajnim gužvama, prenosi RTCG.

Kroz Virpazar dnevno prođe i po 3,000 turista, kažu mještani. No, problem parkinga, poručuju, mora biti riješen.

“Dođe do zagušenja saobraćajnica i ljudi su sa pravom protestovali”, poručuje Tomo Ukšanović, iz Mjesne zajednice Crmnica.

“To nije problem samo ove godine, to je dugogodišnji problem. Mi hoćemo da natjeramo nadležne da rade svoj posao”, saopštio je za TVCG Zoran Leković, predsjednik udruženja „Crmnica 13. jul“.

Opasnost koja vreba na ulasku u Virpazar i dalje je rampa na željezničkom prelazu koja još ne radi.

Zbog tog problema, više puta su tražili od nadležnih da nešto preduzmu. 

“Taj problem nije riješen i rampa ne funkcioniše”, kaže Tomo Ukšanović.

Na mostu je prekjuče, zbog protesta mještana, saobraćaj bio blokiran dva sata. Oni upozoravaju da ako se problem saobraćajnih gužvi uskoro ne riješi, biće prinuđeni da blokiraju magistralu i pružni prelaz.

Foto: Screenshot TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA