„Ako nam se ne obrate iz Vlade, blokiraćemo put na 12 sati“

Bivši radnici cetinske košute blokirali su i danas saobraćaj ka Podgorici. Blokada je počela u 11.30 sati, a kako je najavljeno, trajaće do 16 časova.

Predstavnica radnika Dijana Vujović najavila je da će ukoliko ne dođe do razgovora sa predstavnicima Vlade, gdje su u petak ponovo predali zahtjeve, u ponedjeljak saobraćaj blokirati od 8:00 do 20:00 sati.

„Poniženi smo ovakvim odnosom Vlade i premijera i smatramo da bi trebali da budemo tretirani isto kao i radnici metalskog sektora i svi oni koji su se obratili Vladi Crne Gore. Nakon sedam nedjelja protesta niko nije našao vremena da nas primi pa ćemo biti prinuđeni da protest radikalizujemo ali i da se okupimo ispred Vlade.Tamo ćemo da odlucčimp sto ćemo i kako ćemo“, poručila je Vujović.

 (Foto: Milena Đurović Stanojević, Radio CG)

Bivši zaposleni u Industriji modne obuće (IMO) „Košuta“, koja je u stečaju, već mjesec i po svakog ponedjeljka blokiraju ovaj putni pravac, a nedavno su i ministru ekonomskog razvoja Niku Đeljošaju predali svoje zahtjeve.

 (Foto: Milena Đurović Stanojević, Radio CG)

Oni traže isplatu devet neisplaćenih plata za 693 radnika u iznosu od 2.806.650 eura, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Ta fabrika otvorena je na Cetinju 1961. godine, ali je 4. marta 1996. u njoj otvoren stečajni postupak koji je okončan 14. juna 2001. godine, ali bez isplate svih potraživanja radnicima

Naslovna foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA