Akcija Uprave za inspekcijske poslove u Podgorici: Oslobađaju parkinge od olupina

Skoro da nema parkinga u gradu na kojem nije uočljivo po neko havarisano vozilo koje se ne pomjera godinama. I tako dok stanari jedva nađu mjesto za parkiranje na parking mjestima „baškare se“ olupine. Nerijetko one zauzimaju i po dva parking mjesta i onemogućavaju vozačima da se propisno parkiraju. Pored toga što zauzimaju parkirališta ovi automobili su nerijetko obrasli u travu, pa tokom ljetnjih mjeseci mogu biti pogodno mjesto za gmizavce, a polomljena stakla su opasna za djecu koja se igraju oko njih. Starih i zarđalih automobila ima svuda na Tuškom putu, Zabjelu, Starom aerodromu…

Zbog toga je nedavno Uprava za inspekcijeske poslove Glavnog grada pokrenula veliku akciju uklanjanja ovakvih vozila. Branko Kovačević, v.d. direktora Uprave, kazao je da su u prošloj godini sa javnih površina uklonili preko 70 havarisanih vozila i olupina.

– Samo u decembru je uklonjeno 34 vozila i samim tim i oslobođeno toliko parking mjesta. Inspektori po službenoj dužnosti ili po prijavi građana konstatuju da li postoje zakonske mogućnosti da se vozila koja su havarisana ili napuštena uklone i ostavljaju obavještenja da se automobil ukloni. Ukoliko vlasnik ne ukloni sam vozilo inspektori donose rješenje o uklanjanu i to se uradi administrativnim izvršenjem – rekao je Kovačević.

On ističe da se takvi automobili odvoze u krugu asfaltne baze „Puteva“, gdje ga vlasnik može preuzeti.

– Preduzeće Deponija posjeduje specijalno vozilo za uklanjanje takve vrste vozila. Na poziv vlasnika može se besplatno ukloniti olupina i reciklirati, te za to isplatiti novac. Uprava za inspekcijske poslove će nastaviti sa akcijom uklanjanja havarisanih vozila i olupina sa javnih površin. Građani ovaj problem mogu prijaviti na telefon 067-245-799, kao i na meil uip@podgorica.me – kaže Kovačević.

Kovačević navodi da su najviše vozila uklonili u Bloku pet i šest, dijelu grada preko Morače, Starom aerodromu i Zabjelu.

Foto: Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents