Akcija u Nikšiću: Prikupljanje slatkiša za djecu koja su u bolnici

Volonteri nevladine organizacije (NVO) „Razboritost“ organizovali su u Nikšiću akciju pod nazivom „Jedan osmijeh-jedan slatkiš“.

„Cilj nam je da prikupimo slatkiše za djecu sa Dječijeg odjeljenja Opšte bolnice u Nikšiću, kako bi izmamili njihove osmijehe i bar na trenutak im uljepšali dane koje tamo provode“, kazala je devetnaestogodišnja Milica Roćenović koja je prije dvije godine osnovala NVO „Razboritost“.

Prema njenim riječima, „Razboritost“ je osnovana sa ciljem da podstakne mlade na neformalno obrazovanje, ali i da se bavi temama koje mlade interesuju i zalaže se da budu aktivni donosioci odluka i promjena.

„Do sada smo sproveli veliki broj radionica, a teme koje smo do sada obrađivali i predavači koje smo pozivali birali su mladi. Ostvarili smo saradnju sa velikim brojem organizacija koje rade sa mladima i za mlade i planiramo da nastavimo tim tempom i u narednom periodu. Uskoro ćemo početi da djelujemo i na teritoriji Podgorice, a sve u cilju umrežavanja mladih“, istakla je Milica koja se već nekoliko godina bavi omladinskim aktivizmom.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA