Adžić: Policija će pregledati biračka mjesta prije otvaranja

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u intervju Veb Tv-a portala Dan je kazao da su pripremljeni ako dođe do dojave o bombama i dodao da će Uprava policije pregledati biračka mjesta prije samog početka održavanja izbora.

On je kazao i da će policijski službenici u toku dana biti na propisanoj distanci koja je zakonski dozvoljena na dan održavanja izbora i biti spremni da u slučaju dojave izvrše pregled koji ne bi mogao uticati na zaustavljanje izbornog procesa.

– Imamo timove koji će obratiti pažnju na ovakve vrste dojava i prijetnji koje se sve češće dešavaju u poslednje vrijeme. Broj policijskih službenika koji vrše pregled nakon dojave o bombi ima u dovoljnom broju, a kada su u pitanju detaljni pregledi, ako se ispostavi da postoji vrsta sumnje tada se angažuju posebni timovi koji bi morali izaći naknadno na teren – naveo je Adžić.

On ističe i da dojave o bombama postaju već ustaljena praksa koja se dešava gotovo pred sve izbore u Crnoj Gori.

– Dojave smo imali i mimo izbornog procesa, nekoliko puta slične situacije, jer to je nešto što nije trend samo u Crnoj Gori, već svuda u svijetu. To je hibridni rat o kojem govorimo, hibridne prijetnje koje se upućuju raznim državama i one su, u suštini, uspješne ako institucije reaguju na njih – napominje Adžić.

Adžić ističe da apsolutna bezbjedost ne postoji, to niko do sada nije mogao garantovati ni građanima Crne Gore, kao ni građanima nijedne druge države, ali da preduzimaju sve mjere i radnje da bi se građani osjećali bezbjedno.

Izvor: Dan

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA