Adžić i Terzić uručili rješenja novozaposlenim policajcima: Građani da vas poštuju, kriminalci da vas se plaše

Polaznicima XII generacije Policijske akademije danas su na svečanosti koju je upriličilo Ministarstvo unutrašnjih poslova uručena rješenja o zasnivanju radnog odnosa u MUP-u, navodi se u saopštenju.

Budućim službenicima obratili su se ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i v.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić.

Adžić je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što će dio policijskog kolektiva sada biti mladi, obučeni kadrovi.

„Vaše zaposlenje je dodatan prilog reformama koje u proteklih godinu dana sprovodimo u bezbjednosnom sektoru. Upravo je vaša generacija pokazala izvanredne rezultate, kako tokom školovanja, tako i na pripravničkom stažu, i siguran sam da ćete i tokom budućeg rada opravdati naša očekivanja“, poručio je ministar, stoji u saopštenju.

„Od danas je bezbjednost Crne Gore i njenih građana u vašim rukama. Jedino što očekujem je da obavljajući radne zadatke poštujete Ustav i zakone “, istakao je  ministar i dodao da će menadžment MUP-a u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi se trend poboljšanja uslova rada i života policijskih službenika nastavio.

Prema njegovim riječima, MUP sada pruža mnogo povljniji ambijent za rad ne samo zbog uvećanih  zarada već i zbog depolitizovanog i profesionalnog policijskog aparata.

V.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić je čestitao svršenim polaznicima XII generacije na zaposlenju i kazao da će u rukovodstvu imati apsolutnu podršku, te da je siguran sam da će stečena znanja koristiti časno, profesionalno i u skladu sa zakonom. Poručio je budućim kolegama da ovaj posao treba da rade sa ciljem da ih građani poštuju, a da ih se kriminalci plaše.

U ime polaznika, obratio se  Luka Krsmanović koji je zahvalio ministru i direktoru na svečanom prijemu i istakao uvjerenje da će, zajedno sa kolegama, dati doprinos bezbjednosti Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Foto: MUP

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents