Adžić: Brđanin neće nastaviti da obavlja funkciju direktora UP

Zoran Brđanin neće nastaviti da obavlja funkciju direktora Uprave policije, poručio je ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić.

On je u jutarnjem programu TV Prva kazao da uprkos odluci Upravnog suda – da je smjena Brđanina nezakonita, on neće vršiti funkciju prvog čovjeka policije i da će Vlada ako treba donijeti novu odluku.

„Gospodin Siniša Gazivoda – advokat koji zastupa Zorana Brđanina je dobar pravnik i vjerujem da ima profesionalnu obavezu da zahtijeva da se njegov klijent vrati na posao, ali mi ćemo stvari raditi zakonito i nećemo dozvoliti da neka odluka utiče na rad MUP-a. Vi znate da onako kako je Upravni sud tumačio odluku, mi imamo situaciju da nam direktor UP zaustavi funkcionalnost rada organa i da radi sve ono što je u suprotnosti sa profesionalizmom“, kazao je Adžić, prenosi Pobjeda.

Kako kaže, preko godinu dana je izostalo mišljenje Skupštine o izvještaju koji podnosi direktor UP o radu tog organa.

„Zbog nefunkcionalnosti Skupštine mi bi trebalo da trpimo stvari koje su u suprotnosti sa interesom Vlade i institucija. Ne mislim da moramo da robujemo zakonima koji su nespretno napisani“, istakao je Adžić, poručujući da će donijeti novo rješenje ako bude bilo potrebe.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA