Abazović: Žabljak jedan od najmarkantnijih turističkih brendova crnogorskog turizma

Premijer Dritan Abazović uputio je čestitku povodom Dana opštine Žabljak, predsjedniku te opštine Radošu Žugiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Popoviću, odbornicama i odbornicima, kao i građankama i građanima te opštine, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Dozvolite da vam čestitam dan koji nas podsjeća na slobodarsku tradiciju građana durmitorskog kraja i priziva da u savremenim okolnostima, nošeni novim dostignućima i trendovima, i ubuduće ostvarujemo uspjehe na polju ekonomskog razvoja, te kulturnog, prosvjetnog i sportskog djelovanja“, naveo je Abazović.

On je kazao i kako je jedna od „uspješnijih“ ljetnjih turističkih sezona pri kraju, dodajući da je opština Žabljak doprinijela njenom uspjehu, te da nastavlja da razvija ponudu, jača raznovrsnost i dostupnost tokom cijele godine.

„Kako bismo nastavili da na pravi način valorizujemo potencijal Žabljaka i Nacionalnog parka, ljudskih resursa, katuna i prirodnih ljepota, dalje ulaganje u infrastrukturu je imperativ pred administracijama i na državnom i na lokalnom nivou“, rekao je crnogorski premijer.

Kazao je da je siguran da će se Žabljak, „kao jedan od najmarkantnijih turističkih brendova crnogorskog turizma“ razvijati u pravcu visokih standarda održivosti, zelenih politika i na dobrobit svih njegovih građana.

„Zajedničkim naporima, još snažnije ćemo aktivirati kapacitete žabljačkog kraja i predstaviti ih domaćim i stranim investitorima i gostima na još bolji način. Ubijeđen da su pred nama godine realne politike, domaćinskog upravljanja sveukupnim državnim resursima i naslijeđem, još jednom Vam čestitam veliki praznik“, zaključio je Abazović.

Foto: Screenshot

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA