Abazović: MUP uporišna tačka sistema, rezultati impresivni

Premijer Dritan Abazović, povodom 2. oktobra, Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, ocijenio je da je ovaj resor uporišna tačka sistema i oslonac svakog građanke i građanina Crne Gore, kao i da su rezultati te institucije impresivni.

– Velika je čast i zadovoljstvo proslaviti 2. oktobar, Dan Ministarstva unutrašnjh poslova, jer svaki dan počinje i završavsa sa njima. MUP je uporišna tačka sistema i oslonac svake građanke i svakog građanina Crne Gore. Ni jedna institicija ne trpi veći pritisak od MUP-a i sve ostale institucije zadužene za sprovođenje pravde i sigurnosti građana imaju jedan jedini oslonac a to je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Njihovi rezultati su impresivni – istakao je Abazović na svečanosti povodom Dana MUP-a.

Kako je dodao,m Crna Gora za sobom ima godinu u kojoj nije narušavan javni red i mir u kojoj su društveni odnosi bili dobri i nije bilo okupljanja građana.

– Ovo je velika tekovina koju moramo da čuvamo. Milioni turista su prošli Crnom Gorom i brojimo ih dan danas, ni jedan veći incident nije zabilježen. Od naredne godine Ministarstvo će uvesti aplikaciju gdje će građani moći da prate gdje su najveće gužve kako bi to koliko toliko pomoglo da izaberu onaj dio dana za putovanje kada je prohodnost  najveća – naglasio je on.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA