Abazović danas na Kembridžu

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas će na poziv „Cambrigde Union“ biti gost na Univerzitetu Kembridž, trećem najstarijem aktivnom u svijetu i najbolje rangiranom univerzitetu u Evropi.

Kako je saopšteno iz Vlade, planirano je da u okviru najstarijeg debatnog društva na svijetu, osnovanog 1815. godine, premijer Abazović, koji je doktor političkih nauka, održi predavanje, kao i promociju autorske knjige „Kritika globalne etike“.

“Gosti „Cambrigde Union“ kroz dugu istoriju su, između ostalih, bili ličnosti iz različitih društvenih sfera, poput Vinstona Čerčila, Frenklina Ruzvelta, Ronalda Regana, Margaret Tačer, Dalaj Lame, Bil Gejtsa, Stivena Hokinga, Roberta De Nira, Volodimira Zelenskog, Berni Sanders i brojni drugi”, saopšteno je iz Vlade.

U ranije upućenom pozivnom pismu, iz „Cambrigde Union-a“ su, kako navodi Vlada, istakli da su izuzetno zahvalni na prilici da ugoste premijera Abazovića i razgovaraju o njegovoj impresivnoj političkoj karijeri, regionalnoj politici na Balkanu i ulozi Crne Gore u globalnoj politici.

NIKŠIĆ PROGNOZA