Abazović čestitao Dan opštine Andrijevica: Trasirati put jednakih šansi za sve građane

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović uputio je čestitku predsjedniku Opštine Željku Ćulafiću i predsjedniku Skupštine Opštine Mladenu Đukiću, odbornicama i odbornici i svim građankama i građanima povodom 17. jula, Dana Opštine Andrijevica.

– Čestitam vam Dan opštine, kada se sa pijetetom sjećamo neustrašivih učesnika ustanka i oslobođenja Andrijevice u Drugom svjetskom ratu, sa osjećanjem odgovornosti prema budućim generacijama i željom da nastavimo trasirati put jednakih šansi za sve građane Crne Gore. U lokalnoj samoupravi imamo iskrene partnere koji žele najbolje svom kraju i državi, stoga ne sumnjam da ćemo svake naredne godine sabirati uspjehe i prihode sa novih dionica, staza i izletišta – naveo je Abazović.

On je istakao da se strateške tačke na kojima počiva budući progres privrede Andrijevice ogledaju u ulaganju u infrastrukturne projekte kojima treba čvršće i šire povezati Andrijevicu sa drugim gradovima, zatim daljem razvoju turizma, poljoprivrede, savjesnijem korišćenju hidro, šumskog i ruralnog potencijala, kao i boljoj valorizaciji masiva Komova.

– Kao i do sada, nastaviću iskreno da se zalažem da oslobodimo potencijal sjevera, koji zahtijeva punu iskorišćenost, ali i zaslužuje veću brižnost, te Vam još jednom najiskrenije čestitam Dan opštine, istakao je premijer.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA