Zvicer i Vušović osumnjičeni da su u spuškom zatvoru pokušali da otruju člana svoje kriminalne ekipe

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Radoja Zvicera i Nikole Vušovića, zbog sumnje da su u spuškom zatvoru pokušali da otruju člana svoje kriminalne ekipe, koji je bio spreman na saradnju sa istražiteljima.

Sumnjiče ih da su od 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Srbije i Crne Gore, stvorili kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja više ubistava, šverca droge, oružja….

Iz tog tužilaštva saopšteno je da je naredba o sprovođenju istrage donijeta protiv Zvicera, Vušovića koji je u bjekstvu, Nedeljka Todorovića, Darka Đorđevića, Aleksandra Miloševića, Nikole Milekovića, Ognjena Draškovića, Danila Tešića, Bojana Šotre, Aleksandre Čović, Darka Prelevića, Bogdana Dimitrijevića i Dejana Rutalje.

„Jer postoje osnovi sumnje da su u periodu od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Republike Srbije i Republike Crne Gore, osumnjičeni Radoje Zvicer i Nikola Vušović organizovali organizovanu kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih djela teško ubistvo iz člana 114. KZ, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246. KZ, neovlašćene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. KZ, krivičnog djela prinuda iz člana 135. stav 5. KZ i krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 1. KZ, a radi sticanja finansijske i druge koristi“.

Pojašnjeno je da na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije SKY ECC, dobijenih putem međunarodne pravne pomoći u saradnji sa Europolom, postoje osnovi sumnje da su pokušali cijanidom da otruju „lice koje se nalazilo u pritvoru u Republici Crnoj Gori“.

„I koje je bilo spremno na saradnju sa istražnim organima ove države, tako što su prijetnjama, paljenjem lokala i automobila u vlasništvu rođene sestre žrtve, prinudili da sa njima sarađuje i ubjedi brata da odustane od saradnje, a nakon toga je bez njenog znanja iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor i tako ga ubije“, piše u saopštenju.

Izvor: Vijesti

Foto: Youtube

NIKŠIĆ PROGNOZA