Zelenaš uhapšen, dužnik utekao

Budvanska policija odmotava klupko kako bi utvrdila mrežu kamataša koja je isprepletena oko Budvanina (ime poznato redakciji Vijesti) a koji je zbog milionskih dugova napustio državu, bježeći pod prijetnjama jer više nije mogao da vraća novac što je godinama uzimao na kamatu.

To tvrde izvori Vijesti upućeni u slučaj, nakon što je juče policija uhapsila Budvanina M. Z. (44) koji se sumnjiči za zelenaštvo.

Sagovornici lista objašnjavaju da je Budvanin iz dobrostojeće porodice, nagomilao dugovanje od nekoliko miliona eura, a koje sada kamataši pokušavaju da naplate prijeteći njegovoj porodici.

Navodno policija ima i spisak zelenaša – do sada su uhapšene dvije osobe od kojih je uzeo novac na kamatu.

Nakon jučerašnjeg hapšenja, iz Uprave policije saopšteno je da je obavljen pretres stana i vozila koje koristi osumnjičeni.

Njega, kako piše, terete da je jednoj osobi, od 2018. do kraja 2022. godine, davao na zajam novac i dogovarao nesrazmjernu imovinsku korist.

“M. Z. je oštećenom, u naznačenom vremenskom periodu, davao na pozajmicu različite novčane iznose, u ukupnom iznosu od 300.000 eura, a koji su predstavljali glavnicu duga i na njih je obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8 – 10%. On je od oštećenog, na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose, na koji način je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura”, saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni je oštećenog, dodaju, na dan kada je uhapšen, dužio za iznos od 300.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnice.

Po nalogu postupajućeg tužioca, M. Z. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo – zelenaštvo i sproveden je tužiocu na dalju nadležnost.

Krajem aprila uhapšen je i M. I. (34), koji je takođe Budvaninu davao novac na kamatu.

Sumnjiči se da je krivično djelo počinio tokom 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine u Budvi, kada je, kako se sumnja, davao novac na zajam i pri tom takođe dogovorao nesrazmjernu imovinsku korist.

“On je jednom oštećenom licu davao na pozajmicu različite novčane iznose u visini od 1.500 do 20.000 eura, u ukupnom iznosu od 146.500 eura, koji su bili kao glavnica, te na njih obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8-10%, na koje predate iznose je u navedenom periodu, a na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose”, saopšteno je iz policije.

Na taj način, M. I. je, kako navode iz Uprave policije, sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 270.000 eura, te ga “na današnji dan duži za novčani iznos od oko 150.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnica”.

foto:ilustracija/shutterstock

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Imali tu koji kockar što je uzimao na kamatu. Kockarima jih uništiti trebalo kamatu 300 pošto. Kovkari su najpokvarenije osobe na svijetu damo bole srbe. To treba loptom po glavi samo deo oni nemaju glavu to su monstrumi nsd monstrumims oni su ta gađenje.guj dmrad

NIKŠIĆ PROGNOZA