Zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšeno 37 vozača

Službenici policije tokom vikenda uhapsili su 37 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su kazali da je sabraćajna policija u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 49 saobraćajnih nezgoda u kojima je šest osoba zadobilo teške tjelesne povrede, dok je 17 zadobilo lake tjelesne povrede.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 121 prekršajnu prijavu, izdali 972 prekršajna naloga, oduzeli 13 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

“Zbog vožnje pod dejstvom alkohola pripadnici policije su uhapsili 37 vozača, od čega je deset vozača uhapšeno u Podgorici”, kaže se u saopštenju.

Policija na Žabljaku je uhapsila osobu koja je vozilom upravljala pod dejstvom 1,93 promila alkohola u krvi.

Kako se dodaje, toj osobi sudija za prekršaje izrekao je novčanu kaznu od 300 EUR.

Pljevaljska policija sankcionisala je 23 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, od kojih su tri uhapšena.

Navodi se da je jedna osoba uhapšena zbog odbijanja alkotestiranja, a dva vozača zbog vožnje pod dejstvom dva promila alkohola u krvi.

“Sudija za prekršaje je svima izrekao novčane kazne”, rekli su iz policije.

Službenici saobraćajne policije u Bijelom Polju uhapsili su tri vozača, od kojih su dva upravljala vozilim u koncentarciji većoj od jednog promila alkohola u krvi, dok je treći uhapšen zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju.

Navodi se da je saobraćajna policija u Rožajama sprovela akciju „Parkiraj propisno za ljepši grad“, i tom prilikom uručila 22 prekršajna naloga za nepropisno parkiranje.

Kako se dodaje, podnijeta je jedna prekršajna prijava, a jedno vozilo je upućeno na vanredni tehnički pregled.

Foto: Uprava policije

NIKŠIĆ PROGNOZA