Za Stevovićem raspisali potjernicu

Viši sud u Bijelom Polju izdao je naredbu da se raspiše potjernica za Leonidom Stevovićem sa Žabljaka, optuženim za neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

To je juče saopštio sudija Ivan Adamović, nakon što se Stevović više puta nije odazivao na pozive suda.

On u ponovnom postupku pred bjelopoljskim Višim sudom odgovara zbog držanja droge radi prodaje i to 1.100 tableta oznake “Lorazepam HF” od 2,5 mg.

Tu presudu, međutim, ukinuo je Apelacioni sud i postupak vratio na ponovno suđenje.

Prema navodima optužnice, Stevović je 31. oktobra pretprošle godine na Žabljaku, neovlašćeno radi prodaje držao 1.100 tableta oznake “Lorazepam HF” od 2,5 mg.

Tablete su bile upakovane u farmaceutska pakovanja ukupne neto mase 245,20 grama.

Prilikom pretresa stana okrivljenog, službenici Odjeljenja bezbjednosti Žabljak pronašli su predmetnu opojnu drogu u kuhinji.

Stevović je uhapšen u novembru 2021. godine, nakon što ga je zbog nasilja u porodici prijavila supruga Angela.

U vezi sa istim događajem Stevović je odgovarao za još dva djela u Osnovnom sudu u Pljevljima, i to za nasilničko ponašanje i posjedovanje oružja.

Prilikom pretresa stana na Žabljaku, policajci su pronašli drogu i oružje.

Iz Uprave policije su nakon hapšenja tog državljanina BiH saopštili da su tokom pretresa njegovog stana na Žabljaku pronašli i dva metalna boksa, dva pancira i improvizovanu napravu koja služi za ispaljivanje metaka sa 17 komada municije.

Iz policije su nakon hapšenja tog državljanina BiH, saopštili da su tokom pretresa njegovog stana na Žabljaku pronašli i dva metalna boksa, dva pancira i improvizovanu napravu koja služi za ispaljivanje metaka sa 17 komada municije.

Foto: Jadranka Ćetković/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents