Vrhovni sud: Optuženima za stvaranje OKG produžen pritvor za tri mjeseca

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore je optuženima za stvaranje kriminalne organizacije Blagoju GašićuDejanu Gašiću i Davoru Peroviću produžilo pritvor za tri mjeseca.

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 07. jula 2021. godine za produženje pritvora protiv okrivljenih D.P., B.G. i D.G. donijelo je Rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 13. oktobra 2023. godine”, saopšteno je iz tog tijela.

Vijeće Vrhovnog suda, kako je navedeno, u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Seke Piletić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenih D.P, B.G. i D.G. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i drugih krivičnih djela.

“Podsjetimo, okrivljenima je pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 14. aprila tekuće godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 10. maja, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 13. oktobra 2023.godine i to za D.P. do 14:35 časova, a za B.G. i D.G. do 06:03 časova”, poručuju iz Suda.

Foto: Vrhovni sud Cne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA