„Vraćam kredite, ne bavim se kriminalom“

Policajac Jugoslav-Jugo Raičević negirao je krivicu u sudnici Višeg suda u Podgorici, gdje je održana kontrola optužnice, koju je protiv njega, u januaru, podiglo Specijalno državno tužilaštvo.

„Nikad nijesam bio član nijedne kriminalne organizacije. Policajac sam 30 godina, nikada nijesam iznio nijednu informaciju iz službe. Ni drugu. Ne razumijem ovu optužnicu. Ispada da sam se kriminalom bavio iz hobija“, rekao je danas policajac Jugoslav-Jugo Raičević u sudnici Višeg suda u Podgorici. 

Raičević je optužen da je, u 2020. godini, postao pripadnik kriminalne organizacije, koju je, navodno, organizovao pljevaljski narko-bos Darko Šarić i da je, kao službenik Odsjeka za posebnu operativnu podršku, odavao podatke drugom članu kriminalne organizacije, Milanu Vučiniću.

„Nikoga iz te kriminalne organizacije ne poznajem, osim Vučinića kojeg znam od djetinjstva iz komšiluka. Imam stan u sindikalnoj zgradi, koju sam kupio preko sindikata. Ostalo mi je još nekoliko godina da otplaćujem kredit. Podigao sam potrošački kredit da bih ga opremio. A za kredit sam, kao hipoteku, založio majkinu staru kuću. Ako mi nađete išta više od te nekretnine, osudite me za svaki euro po jednom godinom zatvora“, rekao je Raičević, obraćajući se Vijeću suda, na čelu sa sudijom Borisom Savićem.

On se, prethodno, saglasio sa navodima odbrane, koju su iznijeli njegovi branioci, advokati Miloš Vuksanović i Dalibor Kavarić, a koji tvrde da „nema nijednog dokaza da je Raičević bio član kriminalne grupe i da je počinio bilo koje krivično djelo“.

„Da ne postoji osnovana sumnja da je Raičević pripadnik bilo kakve kriminalne organizacije ukazuju upravo predloženi dokazi kojih u odnosu na njega, jednostavno, nema. Ovo tim prije što su opšte odlike za sve strukturirane, pa i kriminalne organizacije, postojanje zajedničkog cilja članova kriminalne grupe koji se ostvaruje usklađenom i povezanom aktivnošću članova, čega, u konkretnom slučaju nema“, rekao je Vuksanović.

Foto: Vijesti/Boris Pejović

NIKŠIĆ PROGNOZA