Vlada: Abazović je imao Savićevo odobrenje da uđe u zgradu suda

Pošto su danas iz Vrhovnog suda tvrdili da su premijer Dritan Abazović i ministri bili u zgradi Višeg sudu bez odobrenja u vrijeme uviđaja, iz Vlade Crne Gore navode da je Abazović imao saglasnost predsjednika suda Borisa Savića.

Iz Vlade tvrde da je Abazović pribavio i saglasnost direktora Uprave policije Nikole Terzića.

„Abazović je u kapacitetu predsjedavajućeg Vijećem za nacionalnu bezbjednost, zajedno sa ministrima i direktorom Uprave policije, uz sve mjere predostrožnosti, ostvario neposredan uvid u činjenično stanje. Javnost se sa pravom može zapitati ko piše saopštenja u ime Višeg suda u Podgorici, a bez prethodne konsultacije sa samim predsjednikom o okolnostima slučaja“, dodali su iz Vlade u saopštenju. 

Istakli su da je pozivanje ovih sudskih instanci na kršenje Kućnog reda sudova, očigledno već prethodno ozbiljno prekršeno zbog čega je ova prostorija postala mjesto izvršenja krivičnog djela.

„Ko je, kada, kako i iz kojih razloga prekršio “kućni red” boraveći bez dozvole u prostorijama sudskog depozita, sada je pitanje u nadležnosti Uprave policije i nadležnog tužilaštva od kojih se očekuje efikasno postupanje u konkretnom slučaju. Što se tiče drugih navoda iz saopštenja, smatramo nepotrebnim ulaziti u javne polemike posebno ako smo na zajedničkom cilju pronalaska počinilaca i nalogodavaca. Interes Vlade je da se trend pada povjerenja građana u rad sudstva zaustavi, kako se časni poziv sudije ne bi više identifikovao sa određenim imenima protiv kojih se trenutno vode krivični postupci u istoj zgradi“, zaključuje se u saopštenju. 

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA