(VIDEO) SDT i SPO rade na utvrđivanju imovine Lazovića i Katnića 

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) rade na utvrđivanju imovine bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Privođenje Katnića
Privođenje Katnićafoto: Boris Pejović

To je saopšteno iz SDT odakle su kazali da ispituju imovinu okrivljenih.

Privođenje Lazovića, Foto: Boris Pejović

„Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje svakodnevno preduzimaju brojne radnje u cilju identifikacije imovine okrivljenih Z.L. i M.K., i to kako one koja je upisana na okrivljene i članove njihovih porodica, tako i one za koju postoji određeni stepen sumnje da je upisana na druga fizička i pravna lica, a čiji su stvarni vlasnici okrivljeni i članovi njihovih porodica. S tim u vezi, objavljujemo video snimak samo dijela imovine za koju okrivljeni ne spore da je njihovo vlasništvo i ukazujemo da će javnost u daljem toku postupka biti obaviještena i o drugoj imovini za koju postoji osnovana sumnja da je stvarno vlasništvo okrivljenih i sa njima povezanih lica“, piše u saopštenju SDT.

Nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su u nedjelju, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ih tereti da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pomogli ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru…

Njima je određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.

Oni su preksinoć saslušani kod sudije za istragu Gorana Šćepanovića, povodom zahtjeva SDT-a da im se odredi pritvor.

Foto: Screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA