(VIDEO) Pogledajte policijsko zlostavljanje u Nikšiću

Policijski službenik Jovan Peković uhapšen je i osumnjičen za zlostavljanje jedne osobe u Nikšiću. Nakon kraće rasprave policajac je fizički napao sugrađanina, oborio ga na pod udario dva puta i nanio mu teške tjelesne povrede u vidu frakture tri rebra.

Iz Uprave policije priznali su da je riječ o prekoračenju ovlašćenja, zbog čega je službenik Jovan Peković danas i uhapšen.

U saopštenju navode da je nakon kraće rasprave policijski službenik fizički napao sugrađanina, a kako nezvanično saznaje TVCG, prije nego što ga je oborio, prskao mu je biber sprej u lice.
Zatim mu je, kako se navodi u saopštenju, zadao još dva udarca i nanio teške tjelesne povrede u vidu frakture tri rebra.

U saopštenju se navodi da je Peković ranije tog dana tražio vozilo kako bi izvršio službenu radnju, lišenje slobode i privođenje jednog lica.

Nakon što su priveli B.S. on je zatražio ljekarski pregled, što mu je omogućeno.

Milan Radović iz Građanske alijanse kaže da je ovakvo nešto nedopustivo, te da ne možemo znati šta je prethodilo intervenciji policijskog službenika.  

“Vidimo građanina koji ne pruža otpor i policijskog službenika koji je prekoračio svoja službena ovlaščenja. Mislim da je u ovoj situaciji bilo potrebno da policajaca primijeni blaža sredstva prinude”, kaže Radović.

Nakon prikupljanja obavještenja od više svjedoka, izuzimanja i pregleda nekoliko video zapisa s video nadzora, postupajući tužilac je ocijenio da je riječ o krivičnom djelu zlostavljanje u sticaju s krivičnim djelom teška tjelesna povreda.  

Radović kaže da je dobro što je policija odmah reagovala i započela postupak protiv službenika.
“Ovaj službenik je priveden tako da je potrebno uzeti sve informacije i da je važno da se uključi i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda i Unutrašnja kontrola rada policije”, poručio je Radović.

Rukovodilac će inicirati pokretanje disciplinskog postupka za ovog policajca i spise predmeta uputiti Odjeljenju za unutrašnju kontrolu rada policije.

Izvor, foto, video: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA