Veselin Bujić pronađen mrtav

Baranin Veselin Vesko Bujić (57) u popodnevnim časovima pronađen je mrtav u automobilu u blizini sutomorske plaže Štrbina, a policija provjerava okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

Prema prvim podacima „Vijesti“, Bujićevo beživotno tijelo pronađeno je oko 17.30 časova.

Izvor „Vijesti“ tvrdi da se provjeravaju preliminarne sumnje istražitelja da je riječ o samoubistvu tog Baranina, koji ja decenijama važio za bezbjednosno – interesantno lice.

Nezvanični izvori saopštili su da je Bujićev sin Ognjen oko 14.30 časova alarmirao policiju…

Na mjestu gdje je nađen automobil u kojem je tijelo Bujića, u toku je policijski i uviđaj Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice.

Ko je bio Veselin Bujić

Baranin Veselin Bujić, decenijama je važio za jednog od navodnih vođa barskog kriminalnog klana, pa je krajem avgusta 2013. godine izašao iz spuškog zatvora nakon što je stiglo pravosnažno rješenje o amnestiji.

Bujić je bio osuđen na dvije i po godine robije zbog pokušaja ubistva i podstrekivanja na ubistvo u pokušaju…

Nekadašnji bokser „Mornara“ još 90-ih je bio akter brojnih obračuna, a kasnije i meta pokušaja likvidacije u ljeto 2008. godine. Grupa oko Nikole Spasojevića je bila optužena da su skrivali i i koristili iznajmljeni stan, vlasništvo Safeta Kalića u Podgorici, kako bi se pripremili za ubistvo Bujića. Likvidacija je pripremana zbog osvete Bujiću, koji je 2002. godine ranio Spasojevića ispod oka i ostavio trajne posljedice. Tu pripremu je osujetila policija, ali je optužena grupa kasnije oslobođena.

Bujićev sin Šćepan osuđen je na 20 godina robije zbog ubistva braće Ljubomira i Dejana Gojačanina u februaru 2013. godine u Baru.

Izvor, foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA