Uznemiravaju ga u pritvoru: „Izađi mala” ispod Veljovićeve sobe

Nekoliko pritvorenih maloljetnika uznemiravalo je Veselina Veljovića, dobacujući mu pogrdne riječi iz svojih ćelija i sa kruga na kom šetaju, smještenog tik ispod sobe uhapšenog direktora Uprave policije.

Navodno, pjevali su mu i pjesmu “izađi mala”… To su “Vijestima” nezvanično saopštili iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

“Službenici UIKS-a evidentirali su da su pritvorenog V. V. uznemiravala maloljetna pritvorena lica, smještena u odvojenim prostorijama od punoljetnih pritvorenika, ali na istom spratu Istražnog zatvora na kome je i taj pritvorenik. Takođe, evidentirali su da su to činili tokom šetnje krugom. Nakon što su službenici to primijetili, preduzeli su mjere iz svoje nadležnosti”, kazao je sagovornik iz te ustanove.

Isti izvor objasnio je da vjeruju da iza onoga što su učinili maloljetni prestupnici, stoje pritvoreni pripadnici organizovanih kriminalnih grupa.

“Protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak, a vidjećemo da li će se tokom njega dokazati jesu li i po čijem nagovoru to činili”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Veljović je smješten u prizemlju Istražnog zatvora, u jednokrevetnoj sobi. Dugogodišnji direktor Uprave policije uhapšen je 24. jula na Žabljaku. Lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su postupali po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

To tužilaštvo tereti ga da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete. Navodno, u transkriptima sa Skaja tužioci su pročitali da je Veljović javio Mrkiću da će policija pretresati prostorije Muja Nikočevića, čime mu je pričinio korist u nelegalnom poslu – švercu cigareta.

Sumnjiče ga za dva krivična djela – članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotrebu službenog položaja. Nekadašnji prvi policajac negirao je optužbe, objasnivši pred specijalnim tužiocem da je Mrkića i njegove poslove istraživao, a ne pomagao mu.

Tvrdio je i da nije nikako mogao posjedovati povjerljive informacije krajem 2020. godine kada je bio na poziciji savjetnika za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića.

Ipak, nakon saslušanja tužilaštvo je tražilo od Višeg suda da njemu i uhapšenim Nikočeviću i Nikoli Mrkiću odredi pritvor, što je sutkinja Suzana Mugoša i prihvatila.

SDT sumnjiči Aleksandra Mrkića da je 2019. godine na teritoriji Crne Gore, Srbije i drugih država Evrope stvorio kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali Veljović, Nikola Mrkić, Nikočević, Arsenije Kalezić, Željko Bulatović, Dušica Bulatović, Predrag Veljić, Borislav Lečić, Nemanja Anđelković, Goran Gluščević, Nikola Bačilović, Elnagar Sadig, Nikola Bubanja, Stefan Bubanja i druge zasad neidentifikovane osobe.

Dokaze o njihovoj navodnoj umiješanosti u međunarodni šverc cigareta crnogorski istražitelji dobili su posredstvom međunarodne pravne pomoći, od Europola.

Specijalni tužilac i portparol SDT-a, Vukas Radonjić, najavio je da će se aktivnosti tužilaštva i policije u tom predmetu nastaviti i narednih dana. Aleksandar Mrkić duže od deceniju slovi za važnu kariku u organizaciji šverca cigareta za takozvani mojkovački klan.

“Vijesti” su nedavno objavile prepisku sa kriptovane Skaj aplikacije u kojoj, sada uhapšeni bezbjednjak Petar Lazović, pominje upravo Mrkića i Veljovića.

On se u avgustu 2020. godine pohvalio šefu kavačkog klana Radoju Zviceru i odbjeglom kolegi Ljubu Miloviću da je navodno oduzeo kamion cigareta Mrkiću.

 “Obalih onom sm***u od Mrkića 1.248 paketa MAC-a… U PG, kod Tehnomaksa kamion… Biće VV ljut”, neke su od poruka koje je poslao Lazović.

foto:Vijesti

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Na šta spade nekad prvi državni pendrek.

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA