UP: Realizovana akcija „Blinker“

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala realizovali višemjesečne aktivnosti u predmetu „Blinker“ i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici uhapsili četiri osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

„Slobode je lišena D.K.P., službenica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krivično djelo primanje mita, M.Š., službenik Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.Zbog sumnje da su izvršili krivična djela davanje mita slobode su lišeni N.Č. i K.Č“, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička policija je, po naredbi sudije Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretresi na više lokacija u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju, kojom prilikom je privremeno oduzeta dokumentacija i veća svota novca.

„Sumnja se da su gore pomenuta lica izvršila djela koja im se stavljaju na teret, tako što su D.K.P. i M.Š., u svojstima službenih lica, sačinili Zapisnik o inspekcijskom pregledu kod pravnog lica „Niksen Čavor” d.o.o, u kojem nije konstatovano stvarno zatečeno stanje, čime je pravno lice dovedeno u povoljniji položaj, te je za tako sačinjen dokumet, kako se sumnja, D.K.P., zahtjevala novac – mito u iznosu od 10.000 eura, a na šta je pristao N.Č., jedan od suvlasnika u pomenutom pravnom licu. N.Č. je prvi dio dogovorene sume u iznosu od 5.000 eura predao svojoj sestri K.Č. koja je navedeni novčani iznos dala D.K.P u Podgorici. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi D.K.P. pronađena je koverta sa navedenim novcem u iznosu od 5.000 eura“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA